top of page

UNDERVISNING

Gratis nettressurser for kristent arbeid blant Voksne, unge og barn
For-Oss.jpg

Voksne

FOR OSS

Foross.no er en kristen ressursside hvor man kan finne flere enn 1600 ressurser fordelt i 192 emner, i form av artikler, andakter, podcast, grafikkressurser, videoer, taler, bibelstudier og mye mer. Det er veldig lett å finne ressurser relatert til et bibelsted, ved å bruke søkefeltet øverst.

Norea-Pastoren.jpg

Voksne

NOREAPASTOR

Noreapastoren.no er en side med "påfyll for troen, oppmuntring til livet og inspirasjon til å dele med andre". Siden er utviklet av Norea mediemisjon, og inneholder andakter, historier, hjelp til bønn, podcaster og mye mer.

 

Snakk-om-tro.jpg

Voksne

SNAKK OM TRO

På SnakkOmTro finnes det ressurser for trosopplæring og utadrettet trosformidling, med særlig fokus på kristen apologetikk og populærkultur.

Damaris - menighet står bak prosjektet, og målet er at alle skal kunne snakke om tro, med troverdighet. 

Sennep.jpg

Voksne

SENNEP

På sennep.net kan man finne podcaster, artikler, og videoer som hjelper, utruster og inspirerer til å følge Jesus i hverdagen.

Nettsiden er utviklet av Kristent Fellesskap.

OmGud.jpg

Voksne

OMGUD.NET

På omGud.net blir kristen tro presentert på en enkel og god måte. Her finner man også vitnesbyrd fra vanlige mennesker som har møtt Jesus.

Siden består av en videoserie med Egil Svartdahl som forteller hans troshistorie og svarer på forskjellige spørsmål om tro.

 

Preik-TV.jpg

Unge

PREIK.TV

Preik.tv er et prosjekt i regi av ImF-UNG. Siden inneholder videor som er ment som en gratis ressurs for ungdomslag, skoleandakter og bibelgrupper. Innholdsmessig legges det vekt på at episodene skal gi bibelkunnskap, men i en form og et språk som er tilgjengelig for ungdom.

iTro.jpg

Unge

iTRO

iTro.no er NLM ung sitt nettmagasin for ungdom som oppdateres daglig med nye saker i form av tekst, bilde og filmsnutter.

Her kan man lese om Bibelen, livet som kristen, misjon og andre ting – hver dag.

Konfirmant-online.jpg

Unge

KONF.ONLINE

Konfirmant-Online er et trosopplæringsprosjekt som kobler Bibelen til dagens aktuelle populærkultur. Sentrale tema i konfirmantundervisningen relateres til ungdommenes livsverden på en kreativ og interaktiv måte, med klar evangelisk profil.

Siden er utviklet av Damaris Norge.

NMSU.jpg

Unge

NMS-U

NMS-U har utarbeidet en god del ressurser som er tilgjengelige for alle.

Her kan man finne opplegg for barne- og ungdomsarbeid, med tanke på smågrupper, familiedager, ledertrening og ulike trosopplæringstiltak.

Damaris-skole.jpg

Unge

DAM.SKOLE

Damaris Skole Grs og Vgs er nettressurser hovedsakelig for lærere i kristne ungdoms-   og videregående skoler.

Damaris Skole gir altså hjelp til å bygge bro mellom fag, populærkultur og kristen tro.

Alle ressursene er knyttet til aktuelle kompetansemål.

Guttogjente.jpg

Unge

GUTT&JENTE

Guttogjente.no ønsker å tilby unge mennesker veiledning i spørsmål om kropp og følelser, sex, og samliv ut fra et kristent livssyn.

Har kan man skaffe seg kunnskap og ressurser om tema som kropp, forhold og identitet, som er basert på bibelens verdier.

Superblink.jpg

Barn

SUPERBLINK

Superblink er en kristen medieklubb, hvor barna fra 5 år og oppover kan få et møte med Jesus, misjon og andre kristne barn. Et trygg nettside hvor barna kan finne spill, videoer, tegnefilm og mye mer.

Man kan få tilgang til varierte ressurser for trosopplæring uten å bli abonnent.

Ressursbanken.jpg

Barn

RESSURSBANK

Ressursbanken er et verktøy utarbeidet av Den norske kirke med tanke på planlegging og gjennomføring av trosopplæringstiltak.

Opplegg til familiegudstjenester og samlinger med spesielle temaer for alle aldre og funksjonsnivå.

Alle ressursene er gratis og organisert etter alder, metodikk og tema.

TilTro.jpg

Barn

TILTRO

TilTro er et nettmagasin om tro i hjemmet. . Her kan foreldre få inspirasjon til hvordan dele troen på Jesus med barna sine, midt i hverdagen. Korte innlegg med praktiske tips deles ukentlig på nettsiden. Nettmagasinet er et samarbeid mellom Misjonskirken UNG, NLM Ung og Bibelleseringen.

bottom of page