top of page

SUPERLØRDAG

2015 - STARTEN

SuperLørdag ble arrangert for første gang i 2015 i Misjonskirka Kristiansund som et initiativ av Søndagsskole Nordmøre. Målet var å ha en dag hvor søndagsskolelag fra forskjellige menigheter kunne samles. Det ble hoppemadrass, sporløp, kunstverksted og til slutt barnesager av Brædeklang og bibelfortelling i form av dukketeater med Sprell Levende opplegg. Mange barn fra nabolaget ble også med på både aktivitetene, sangstunden og dukketeater forestillingen. Utlodning og matservering var også en del av programmet. Temaet var Jesus er veien, sannheten, og livet.

2016 - FORTSETTELSEN

ble arrangert for første gang i 2015 i Misjonskirka Kristiansund som et initiativ av Søndagsskole Nordmøre. Målet var å ha en dag hvor søndagsskolelag fra forskjellige menigheter kunne samles. Det ble hoppemadrass, sporløp, kunstverksted og til slutt barnesager av Brædeklang og bibelfortelling i form av dukketeater med Sprell Levende opplegg. Mange barn fra nabolaget ble også med på både aktivitetene, sangstunden og dukketeater forestillingen.

2018 - I TRO

Lørdag 14. april arrangerte SINERGIA, i samarbeid med Søndagsskole og kristne organisasjoner i Kristiansund og omegn, SuperLørdag - en fest for hele familien. Bare en liten halvtime etter åpning klokken 11 var det mange innom - til tross for sommerlig temperatur og smilesol ute.

Med mange aktiviteter spredt rundt i Braatthallen, kunne barn i ulike aldre finne seg godt til rette. Alt dette var mulig takket være en gruppe unge og voksne kristne fra forskjellige organisasjoner, som sammen utgjorde en enorm og fantastisk frivillig innsats.

Det var også mye spennende som skjedde på scenen, med strålende forestillinger av Frei barnekor, Soul Children og Teens, Brændeklang og tryllekunstneren Ruben Gazki.

Et kjempebra show for store og små som fikk en god balanse mellom konsert og underholdning med mening. Programmet på scenen sluttet med utlodning og utdeling av flotte premier.

Målet med SuperLørdag var å formidle Guds kjærlighet ved å skape et trygt møtested for alle barn, som fremmer sosial interaksjon, respekt for andre og kulturell integrasjon. Derfor var arrangementet helt gratis (inkludert adgang, aktiviteter og mat) og kostnadene ble dekket av bl.a. støtte fra Frifond, sponsorer, lokale organisasjoner, og gaver fra enkelte personer.

Alt arbeidet ble gjort på frivillig basis gjennom et sunt samarbeid koordinert av SINERGIA mellom representarter fra Søndagsskole, Nordvestkirka, Misjonskirka, Frelsesarmeen, Norsk Luthers Misjonssamband og Den norske kirke. Alle disse organisasjonene fikk også mulighet til å ha en egen stand for å synliggjøre sitt barne- og ungdomsabeid.

Det anslås at flere en 1500 mennesker var innom SuperLørdag i år og det kan sies, uten overdrivelse, at det var en kjempesuksess. Mange gleder seg og håper at det blir SuperLørdag igjen i 2019. Motivasjonen er i hvert fall stor!

bottom of page